Blat alb:
- 4 oua
- 4 linguri de apa
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- o lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet
Se separa albusul de galbenus.Se bate albusul spuma cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mai bate pana se topeste zaharul.Se adauga galbenusurile pe rand si se omogenizeaza.
Se adauga faina,praful de copt si apa si se omogenizeaza usor cu lingura de lemn.
Se pune in tava,ideal ar fi sa folosit hartie de copt.Se da la cuptorul preincalzit si se lasa aprox. 25 de minute la 180 grade.
Foile maro(2):
- 125 g margarina
- 5 linguri zahar
- 1 ou
- 1 lingura cacao
- 12 linguri faina(daca se lipeste de maini si nu se poate intinde mai adaugati faina putin cate putin)
- 1/2 lingurita praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet
Se amesteca toate ingredientele si se imparte coca in 2 care se intind si se coc pe dosul tavii.
Crema
- 1 l lapte
- 175 g amidon
- 300 g zahar
- 2 oua
- zeama de portocala
- 200 g margarina
Se pune laptele pe foc dar se opresc 100 ml din el care se amesteca cu zaharul,amidonul si ouale batute.Se adauga si zeama de portocala.Cand laptele incepe sa fiarba se adauga amestecul.Se amesteca energic in cratita pentru a nu se prinde,pana se ingroase.Se ia de pe foc,se lasa 10 minute si se adauga margarina si se amesteca incet pana se omogenizeaza.
Asamblarea:
Se pune o foaie maro,jumatate de crema peste,blatul alb,se insiropeaza blatul alb cu zeama unei portocale,se adauga restul de crema apoi foaia maro.Deasupra se topeste ciocolata cu o lingurita de ulei(pentru luciu) si se pune deasupra.
Se da la rece iar a doua zi o sa fiti tare multumiti de aceasta prajiturica.
Pofta buna!
marți, 8 ianuarie 2008
prajitura televizor
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu