miercuri, 9 ianuarie 2008

crema de ciocolata

Crema se poate manca ca atare sau puteti sa adaugati fructe, rom, coji de portocale, etc.

Ingrediente :
1/2 l de lapte
3 galbenusuri
75 g zahar tos
250 g ciocolata (eu am pus ciocolata neagra)
2 dl smantana pentru frisca

Puneti laptele la fiert. In acest timp, amestecati zaharul si cele trei galbenuse.

Dupa primul clocot, adaugati amestecul de zahar si galbenuse in lapte si amestecati in continuu.
Trebuie sa amestecati pana cand laptele devine o crema lichida (cam vreo 5 minute).
Strecurati laptele si adaugati ciocolata taiata bucati. Lasati crema la racit.
Bateti smantana pana devine frisca si adaugati- o la crema.
Puneti crema in pahare si lasati-o la rece vreo 2-3 ore.
Serviti direct in pahar, ornati cu fructe.

Niciun comentariu: