miercuri, 9 ianuarie 2008

prajitura cu visine

Prajitura cu visine! super garantata!

4 oua
150 gr zahar
250 gr faina
4 linguri ulei
6 linguri lapte
jumatate pliculetz cu praf de copt
visine 1kg curatate de samburi
mirodenii: vanilie sau rom

Galbenusurile se pun separat intr-un castron, cu un praf de sare si incep sa se frece cu zaharul putin cate putin...tot pe rand se audauga si uleiul si laptele, mirodeniile, mestecand in continuu pana se topeste zaharul! Cand compozitia este ca un lichid, se adauga faina( in care se amesteca praful de copt) si se face o pasta mai groasa!
Separat se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in aluatul cu faina....dar ATENTIE amestecand cu linugura de lemn...in ploaie...aducandu-se lingura pe sub aluat...cred ca stiti cum...ca la chec!
Se unge tava de teflon cu putina margarina si se toarna aluatul (care trebuie sa fie poros, pufos de la albus) si apoi deasupra se umple tava cu visine puse cu grija pe deasupra (fara a fi presate in aluat)! Se da la cuptor, la foc potrivit, cam 30 minute! Se poate deschide cuptorul dupa 10 minute in timpul coacerii...se pudreaza cu zahar pudra dupa ce se raceste! Creste frumos si garantat!

Niciun comentariu: