marți, 8 ianuarie 2008

prajitura cu blat de mere

Blat:
-2 kg mere ( acrisoare)
-3 oua
-2 cani de zahar ( eu fol masura de la CUP)
-2 si ¾ cani faina .
-1 lingurita rasa de sare.

Mirodenii :
- coaja lamiie si portocala – rase si lasate cu zahar cu 2 -3 zile inainte ( eu sar peste etapa asta si pun direct 1 lingurita coaja lamiie rasa. )
-1 lingurita esenta rom .
-2 si ½ lingurite bicarbonat de sodiu

Crema :
-6 lunguri de apa
-6 linguri pline cacao
-6 linguri pline zahar
-1 praf sare
-¾ pachet unt de 250gr
Coaja rasa lamiie sau portocala ( o lingurita – sau mai mult dupa gust – eu pun 1)

Glazura :
NUCA 250 gr ( nuca taiata MARE – nu macinata )


Preparare :

Se curate merele se dau prin razatoarea mare. Se pun intr=un vas mare.Se adauga ouale, zaharul, faina , sarea , mirodeniile, bicarbonatul. ( adica tot de la blat) . SE AMESTECA CU MINA.

Se toarna in tava unsa/tapetat si se coace in cuptor preincalzit- la 175 Celsius. Se incearca sa fie gata. Aprox 35=(40 min); pina e blatul rumenit.
Se lasa la racit . si cind e rece , se toarna peste el , CREMA fierbinte. Se omogenizeaza peste tot

Crema se prepara : intr-un vas (care Nu se lipeste), se pun la fiert –toate – mai putin sarea si mirodeniile. LA FOCmic. Se amesteca continuu pina se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga sarea si mirodeniile.
Pe deasupra se pun nucile sfarimate ( taiate mare). Se preseaza usor.
Se pune intr- o punga peste noapte in frigider.

>asta este tot< merele NU se cunosc in blat; blatul este 'moist' si combinatia cu nuca merge perfect.

Niciun comentariu: