miercuri, 9 ianuarie 2008

prajitura cu mac

Prajitura cu mac
Blat: 1 cana cu lapte, 1 cana cu mac, 2 cani faina, 1 varf de cutit bicarbonat, 1 cani zahar pudra, 270 g margarina, 4 albusuri. Glazura: 3 linguri cacao, 200 g zahar, 100 g unt, 5 linguri lapte


Se amesteca cu mixerul sau cu telul intr-un vas adanc laptele, macul, faina, bicarbonatul, zaharul, margarina.
La sfarsit se pun albusurile batute spuma tare.
Se amesteca cu grija, de sus in jos.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se da la copt.
Glazura se face astfe:
Se pune zaharul cu laptele la fiert si cand s-a topit zaharul se adauga cacaoa si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.
Se raceste si dupa aceea se amesteca cu untul.
Glazura rezultata se pune peste prajitura si se intinde cu grija cu un cutit

Niciun comentariu: