marți, 8 ianuarie 2008

chec

Pentru aluat avem nevoie de urmatoarele:
-100 g marzipan
-125 g margarina
-250 g faina
-100 g zahar pudra
-2 galbenuse
-1 plic zahar vanilat
Se amesteca marzipanul cu margarina,iar cand devine ca o crema se adauga,ouale,zaharul,zaharul vanilat si faina.Aluatul va iesi mai sfaramicios.Se pune aluatul pe o bucata de folie de aluminiu(sau de care aveti) si se modeleaza un pic cu ajutorul ei(al foliei) pana arata ca in poza de mai jos,dupa care se impacheteaza in folie si se lasa in frigider cca juma de ora.
Intre timp se pregateste crema din urmatoarele ingrediente:
-100 g mascarpone
-50 g zahar pudra
-1 lingura rom
-150 g ciocolata
-25 g margarina
Ciocolata se topeste in baie de aburi.Margarina,zaharul pudra,romul si Mascarpone se amesteca bine iar cand mai este numai calduta ciocolata se adauga si ea.Toata compozitia se pune intr-o punga (de sprit) si se umplu fursecurile.
Acum sa revenim la aluat.Se intinde o foaie(groasa de juma de cm) cu ajutorul a doua foi de hartie de copt
Se taie aluatul cu forme mici de fursecuri.
Se aseaza formele in tava pe hartie de copt si se baga pt 8-10 min in cuptorul incins dinainte la 200°
Dupa ce s-au racit fursecurile,se lipesc doua cate doua cu crema de mai sus
Se "glazureaza" cu ce glazura vrea fiecare.Eu am ales glazura cu aroma de alune,glazura amaruie si ciocolata cu lapte.

Niciun comentariu: